Organisaties in Heerlen-Zuid

Ontdek onze 48 organisaties en initiatieven

Buurthuizen

Buurtpunt Molenberg

Buurtpunt Molenberg is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Waar

Kerkraderweg 7
Heerlen
Buurthuizen

Buurtpunt Peterschunck

Buurtpunt Peter Schunck is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Waar

Peter Schunckstraat 340a
Heerlen
Advies

Juridisch Loket

Juridisch advies en informatie. Kijk op onze website voor de openingstijden. Balie geopend vanaf dinsdag 12 april (!).

Waar

Maanplein 14
Heerlen
Buurthuizen

Buurtpunt the Flash tijdelijk verhuisd

Buurtpunt The Flash tijdelijk verhuisd naar

Locatie: Vullingsweg 167 (achter de Chinese school)

Buurtpunt The Flash is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Waar

Vullingsweg 167
Heerlen
Huisartsen

Spreekuur van praktijkondersteuner

Dichtbij huis en laagdrempelig

Op dinsdagochtend vanaf 9 uur houdt praktijkondersteuner Gaby spreekuur in het Buurtpunt Peter Schunck. 

De huisartsen Van Daal en Van den Berg van het Gezondheidshuis Zuyd zijn erg blij dat ze deze extra service mogen bieden op deze plek.

Patiënten van het Gezondheidshuis kunnen hier op afspraak bij de praktijkondersteuner terecht.

Zo is het mogelijk om dichtbij huis bloeddruk te meten, of langs te komen voor een consult of diabetesspreekuur.

Ook kunt u zich bij Gaby opgeven om iedere maandag van 10:00 tot 12:00 te wandelen. deze wandeling is voor de stevige doorstappers.

Voor de mensen die afhankelijk zijn van vervoershulpmiddelen kunnen zich opgeven om iedere dinsdag om 11:00 me te wandelen.

Aanmelden

huisart Dr. van Daal - info.vandaal@ezorg.nl - 0455413804
Activiteitencentrum

Jeugd- en jongerenwerk JenS

Activiteiten jeugd- en jongerenwerk JenS

Aanmelden

Joran JenS - jbijl@jenshelpt.nl - 0643144100
Ontmoetingsplaats

Locatie Corisberg

In de ontmoetingsruimte van dit prachtige wooncomplex wordt door een groepje enthousiaste vrijwilligers diverse activiteiten aangeboden voor senioren. Maandag van 19.00 tot 21.00 uur ontmoeten onder een genot van een kop koffie. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur :spellenmiddag. Vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur: kwajongen. Zondagochtend van 10.30 tot 12.00: koffie, muziek, ontmoeten.

Aanmelden

Helma - atimmermans@alcander.nl - 0629124874
Marketing bureaus

Mackintosh Branding Online & Offline

Mackintosh Branding is een online en offline bureau voor bedrijfsleven, ondernemers en overheid. Die hulp nodig hebben op het gebied van:

  • Social Media (strategisch - creatieve content - planning)
  • Social media trainingen
  • Offline grafische vormgeving - huisstijl
  • Campagnes online en offline
  • Brandings coaching
  • Photoshoots social media
  • en meer

Waar

Weltertuijnstraat 28
Heerlen

Aanmelden

Leandra Mackintosh - info@mackintoshbranding.com - 06 47016583
Huisartsen

medisch centrum

Medisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde, Fysiotherapie, Manuele Therapie, Geriatrie Fysiotherapie en Bekkenbodemfysiotherapie, Psychologie, Verloskunde, Ergotherapie

Waar

Ovidiusstraat 117
Heerlen

Aanmelden

huisarts palmen-scheepers medisch centrum - praktijk.mca@ezorg.nl - 455717366
Sport

Tennisvereniging Oranje Nassau

Bewegen is belangrijk. Neem een gratis proefles bij onze vereniging om kennis te maken met de tennissport.

Waar

Valkenburgerweg
Heerlen

Aanmelden

Nanda Boers - info@tvoranjenassau.nl
Zorg

Ergotherapie Spierts

Onze praktijk

ergotherapie spierts is opgestart in 2009. Inmiddels zijn we op 4 locaties werkzaam met 6 ergotherapeuten die allen hun eigen specialisaties hebben.

Disciplines

Ergotherapie is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die problemen in het dagelijks leven ervaren. Dit geldt zowel voor volwassenen en ouderen, maar ook voor kinderen. Wij vinden het belangrijk om ons vak in de volle breedte uit te oefenen en daarom kunt u altijd bij ons terecht. De ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen voor deze problemen in bijv de verzorging of het voeren van een huishouden en/of op uw werk of op het gebied van ontspanning. Door middel van ondersteuning, begeleiding, training en/of advisering pogen wij u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren op de gebieden die zijn afgestemd op uw eigen wensen en doelen.

Waar

Burgemeester Waszinkstraat 2
Heerlen

Aanmelden

Peggy Spierts - info@ergotherapiespierts.nl - 06-15459944
Kinderopvang

WelterKuil Kinderopvang

www.welterkuil.nl

Waar

Weltertuijnstraat 42
Heerlen

Aanmelden

Kelley Beckers-Boes - k.beckers@welterkuil.nl - 457509110
Advies

Adviesraad MO Heerlen

Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning Heerlen.

De Adviesraad komt op voor alle burgers in Heerlen, maar heeft speciaal oog voor degene die zorg, steun en/of hulp nodig hebben.

Hoe doet de Adviesraad dat?

De Adviesraad volgt de inrichting en de uitvoering van de sociale wetten in Heerlen. Ze geeft commentaar op het beleid dat de gemeente uitstippelt. Is er aanleiding, dan geeft de Adviesraad advies, gevraagd of ongevraagd. De Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning (MO) is onafhankelijk. De adviesraad staat los van de politiek en neemt geen politiek standpunt in. De adviesraad heeft regelmatig contact met ambtenaren van de gemeente en medewerkers van instellingen zoals die van Stand By voor de Wmo en JenS voor de Jeugdhulpverlening. Daarnaast wordt er gesproken met diverse organisaties die in Heerlen actief zijn in het sociale domein zoals bijvoorbeeld buurtorganisaties, seniorenverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. Ook regionaal komen adviesraden bij elkaar om gezamenlijke problemen te delen.

 Wie zitten in de Adviesraad?

De leden van de Adviesraad MO zijn betrokken inwoners van Heerlen. Er is een bestuur, clusters en werkgroepen. De clusters zijn er voor de WMO, de jeugdhulpverlening, Participatie en Burgerbetrokkenheid. Tevens hebben we het Meldpunt Sociaal Signaal waar burgers signalen over knelpunten en klachten kunnen melden. In totaal gaat het om ongeveer 25 onafhankelijke vrijwilligers. Werkgroepen zijn tijdelijk en buigen zich over thema’s zoals toegankelijkheid van voorzieningen, het ouderenbeleid of armoede vraagstukken. De coördinatietafel (bestuur en de clusters) zorgt ervoor dat zaken uit de clusters en werkgroepen op elkaar worden afgestemd. Samen zorgen we ervoor dat de stem van de burger wordt gehoord door adviezen af te geven en mee te praten.

Tenslotte, maar niet op de laatste plaats:

De Adviesraad wil namens de inwoners spreken. Daarom heeft ze grote belangstelling voor de ervaringen in Heerlen met de uitvoering van het sociale beleid. Hoe gaat het met de praktijk van zorg en steun in Heerlen? Wilt u meer weten kijk dan op onze website www.adviesraadmo.nl

Reageren?

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem dan contact met ons op. Telefoonnummer: 06-10 76 52 34 of email:info@adviesraadmo.nl

Aanmelden

Meldpunt Sociaal Signaal - info@adviesraadmo.nl - 610765234
Vervoersdiensten

Buurtpunt Bus

Ervaar jij een fysiek of mentale drempel om naar het Buurtpunt A Gene Bek te komen?

Je bent nieuwsgierig naar activiteiten of wil graag (nieuwe) mensen ontmoeten?

Dan kan je gratis gebruik maken van de Buurtpunt Bus A Gene Bek!

telefoonnr: 06-21162321

Bibliotheek

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan

Openbare bibliotheek

Waar

Vullingsweg 68
Heerlen
Vrijwilligerswerk

Sociaal Maatje Heerlen

Laten we maatjes worden!

Vrijwilligersproject Sociaal Maatje Heerlen zet zich in voor Heerlenaren met een klein sociaal vangnet. Bij ons staat eenzaamheidsbestrijding en het toewerken naar zelfredzaamheid centraal. Tijdens een telefonisch gesprek wordt bekeken waar een maatje jou mee kan helpen. Hierna zetten we jouw vraag uit onder onze maatjes.

Maatje worden of zoeken?

Meld je aan: www.sociaalmaatjeheerlen.nl

Als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kun je ook direct lid worden van onze WhatsApp-alertgroep. Daar plaatsen wij de meest recente hulpoproepen. Lid worden is geheel vrijblijvend! Je reageert alleen als je een oproepje ziet dat bij je past. Word direct lid, via deze link: https://chat.whatsapp.com/EJIzRyQ2fyfKnQAfhbLDHv.

Diensten

Gezelschap: samen koffie drinken, wandelen of een andere activiteit ondernemen, zoals een daguitje.

Contact op afstand: een luisterend oor; telefonisch, via WhatsApp of post.

Sociaal netwerk uitbreiden: samen met een maatje kijken naar activiteiten of groepen waarbij je aansluiting kunt vinden. In samenwerking met de buurtpunten van Heerlen.

Boodschappenhulp: samen boodschappen doen, boodschappen laten doen of hulp bij online boodschappen doen.

Samen koken: koken met een maatje of samen eten en koken met een groep geïnteresseerden.

Mee-eten: als je fysiek niet in staat bent om zelf te koken, kan een vrijwilliger voor je meekoken.

Samen de hond uitlaten of andere huisdieren verzorgen.

Hond uitlaten door maatje: als je dit door omstandigheden niet zelf kunt.

Ziekenhuisbegeleiding: begeleider Omnibuzz of ander ziekenvervoer.

Ziekenhuisvervoer: met eigen auto.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen

Aanmelden

Amber-Helena Reisig - areisig@alcander.nl - 455602525
Buurtteam

Wijkagent ABCD

Wijkagent Aarveld, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Eikenderveld

Aanmelden

Wijkagent Michiel - michiel.schuyer@politie.nl
Hulpverlening

Schuldhulpmaatje

Als je worstelt met je administratie en/of financiën, dan heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress, daardoor kan het geburen dat je niet meer helder kunt nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen met jou naar oplossingen te zoeken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Aanmelden is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmparkstad.nl (hulpvraag Heerlen) of bel 045-5602525. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken. Je kunt wekelijks op meerdere momenten, op verschillende locaties terecht. Mocht het nodig zijn, dan maken we een afspraak bij jou thuis.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen
Activiteitencentrum

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

  1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
  2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
  3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl - 648441235
Wijkverenigingen

SBOH (St. Buurtontwikkeling Heerlen)

Stichting Buurtontwikkeling Heerlerbaan – afgekort SBOH is eind 2000 officieel van start gegaan. SBOH is een organisatie waarin vele buurtorganisaties zijn verenigd. Doel van SBOH is Heerlerbaan de fijne wijk, waar het plezierig wonen en werken is, te laten blijven welke het is, en de zwakke punten binnen de wijk te verbeteren.

Waar

Roggehof 51
Heerlen

Aanmelden

info@heelebaan.nl - 06-54227020 (na 18:00 uur)
Wijkverenigingen

Wijkraad Aarbek

In Heerlen heeft iedere buurt een eigen wijkraad, ook wel buurtorganisatie genoemd. De wijkraden worden door de gemeente ondersteund. De Wijkraad Aarveld-Bekkerveld bestaat uit een aantal vrijwilligers/actieve bewoners, die willen bijdragen aan de leefbaarheid, veiligheid en sociale cohesie in de wijk.

Dat doen ze onder andere door het organiseren van activiteiten, het informeren van bewoners en door het voeren van overleg met bijvoorbeeld gemeente, politie, woningstichting, etc.

Doelstelling van de stichting is:

Het creëren en handhaven van een levensloop bestendige wijk, waarbij met name aandacht wordt besteed aan de sociale veiligheid in de buurt, waarbij het prettig, veilig en comfortabel wonen is.

Het verbeteren van de communicatie tussen gemeente en wijk, daar waar het prettig, veilig, plezierig en comfortabel wonen betreft.

Aanmelden

info@aarbek.nl
Wonen

Woningcorporatie Wonen Limburg

Wonen Limburg verhuurt ca. 26.000 sociale huurwoningen in de provincie Limburg en aangrenzend Zuidoost-Brabant. Ons Wonen Limburg Huis staat in Roermond. Daarnaast hebben we buurtwinkels verspreid over de provincie. Hier bent u van harte welkom. Welkom thuis!

Online woningaanbod

Wonen Limburg bezit ruim 26.000 huurwoningen in Limburg en Zuidoost-Brabant. Onze vrijkomende woningen bieden we aan via www.thuisinlimburg.nl. Thuis in Limburg is een initiatief van verschillende Limburgse woningcorporaties. Om in aanmerking te komen voor een woning, moet u ingeschreven staan als woningzoekende. U kunt zich gratis inschrijven op deze site en op zoek gaan naar de woning die bij u past. Reageren op het woningaanbod van verschillende woningcorporaties in Limburg via www.thuisinlimburg.nl. Ook als u alleen op zoek bent naar een parkeerplaats of garage kunt u op deze website terecht. Als u wilt weten wat de gemiddelde wachttijd is, dan vindt u deze informatie ook op deze website. Meer weten hoe het inschrijven en vinden van een huurhuis werkt vindt u terug in de brochure van Thuis in Limburg. Deze is er in het Nederlands, Pools, Engels en Duits.

Komt u er niet uit of heeft u geen computer? Loop gerust binnen bij onze buurtwinkel. U kunt gebruik maken van de computer die daar staat. Onze medewerkers helpen u graag met uw vragen.

Waar

Sittarderweg 6
Heerlen
Wonen

Woningcorporatie Wonen Zuid

Met een frisse blik vooruit, denken we in mogelijkheden. En we werken constant aan wonen.

Dat doen we door goed te luisteren, door samen te werken en door kansen te creëren en te benutten. Voor het eerst op jezelf? De stap naar een seniorenwoning? Een plek voor je gezin? Aangepaste woonwensen? Als je bij ons aan de bel trekt denken we met je mee. Graag zelfs, want bouwen aan jouw woontoekomst is wat wij het liefste doen. We kennen de kneepjes van het vak, hebben een gigantisch netwerk en beheren zo'n 14.000 woningen. Daar zit vast iets voor jou tussen en anders gaan we met elkaar aan de slag om tot de beste oplossing te komen.

Leefbare wijken ontstaan niet vanzelf. Met onze maatschappelijke partners zijn we constant in gesprek om de beste randvoorwaarden te scheppen. Jij als bewoner doet samen met je buurtgenoten de rest. Wij worden graag verrast door ideeën van onze huurders en kopers. En als het kan helpen we uiteraard een handje mee. Zo wordt samen werken, samen wonen.

Waar

Doctor Poelsstraat 8
Heerlen
Basisscholen

Vrije school Helianthus

Vrijeschool staat voor kwaliteit

Op een vrijeschool leer je wanneer je ‘vindt’ met een d of t moet schrijven. Je leert er om de tafeltjes van 1 tot 10 op te zeggen. Om werkwoorden te vervoegen en sommetjes te maken. Maar omdat het in het leven om veel meer draait dan rekenen en taal alleen, leer je op een vrijeschool veel meer dan dat.

Zorgen voor elkaar, bijvoorbeeld. Of aandacht hebben voor cultuur en betrokken zijn bij de maatschappij. Want naast de ontwikkeling van je verstand, is het net zo belangrijk dat je je gevoel ontwikkelt en leert om zelfstandig bezig te zijn. Op een vrijeschool leer je om je hoofd, hart en handen te gebruiken.

Op een vrijeschool leer je voor het leven.

Waar

Kerkraderweg 7
Heerlen
Basisscholen

El Wahda islamitische basisschool

In 1992 is El Wahda opgericht als eerste islamitische basisschool in Limburg. De school was aanvankelijk gestart in een gebouw aan de Bruinkoolweg in Heksenberg. Met 3 leerkrachten, 1 directeur en 45 leerlingen is de school vijf jaar in dat gebouw gebleven. Daarna is de school verhuisd naar het huidige gebouw aan de Voskuilenweg in de wijk Molenberg te Heerlen. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer leerlingen bij vanuit verschillende omliggende dorpjes en gemeenten. De school groeide zo uit tot een echte streekschool. Ook had El Wahda een dependance in Maastricht, die later zelfstandig verder is gegaan als islamitische basisschool El Habib

Waar

Voskuilenweg 137
Heerlen
Basisscholen

Basisschool De broederschool

Broederschap-Meesterschap-Blijdschap

Missie en visie

Missie Onderwijs op maat voor alle kinderen van de Molenberg en omstreken, waarbij motivatie centraal staat.

Visie

We bieden goed kwalitatief onderwijs, waarbij het kind centraal staat. Wij bieden een veilige en gestructureerde basis waarin van en met elkaar geleerd wordt in een uitdagende omgeving. Wij staan voor verbroedering en zien verbondenheid als grote kans om te leren. Broederschap staat voor investeren in de relatie met elkaar, meesterschap geeft een gevoel van competentie en autonomie zorgt voor blijdschap. Kernwaarden: - Broederschap: wij bieden duidelijkheid, dat komt het gevoel van veiligheid ten goede. Broederschap staat voor investeren in de relatie, dat leidt tot wederzijds begrip en een respectvolle dialoog met elkaar. - Meesterschap: we begeleiden leerlingen zodat ze zelfstandig en actief kunnen leren. We leren leerlingen hoe ze zelf problemen kunnen oplossen. We laten talenten ontplooien. Meesterschap geeft een gevoel van competentie. - Blijdschap: wij geloven dat leren gelukkig maakt. Wij hechten veel belang om samen de overwinningen te vieren en plezier te beleven. Autonomie zorgt voor blijdschap.

Waar

Kerkraderweg 7
Heerlen
Ontwikkeling

Basis School De Vlieger

De vlieger is een RK Basisschool die in 1975 van start is gegaan en ontstaan is uit een fusie van twee andere basisscholen (de H.Hartschool voor jongens en de St. Antoniusschool voor meisjes) en nu een leerlingaantal van 170 kinderen telt.I

‘Ik mag er zijn’

‘Ik word gezien’

‘Ik wil en mag leren’

 

Elk kind heeft goud in zich!

 

Deze vier zinnen zijn de kern van onze missie:

 

elk kind een veilige plek bieden waar het gezien wordt,

erkend wordt en kan leren.

 

Vanuit deze missie willen wij de kwaliteiten van elk kind,

 in dialoog en samenwerking met u als ouder,

zo goed mogelijk ontplooien op onze basisschool De vlieger.

 

Onze visie

 

Het kind, de leerkracht en de maatschappij ontwikkelen zich voortdurend en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wij erkennen deze onlosmakelijkheid en zoeken vanuit dat uitgangspunt de verbinding.

De verbinding naar kind, ouders, wijk en de maatschappij met haar ontwikkelingen.

Vanuit verbinding ontstaat gezamenlijkheid en dat is voor ons een groot goed, de mens krijgt betekenis in de relatie tot de ander.

In de verbinding zit ook een historisch besef; wij kunnen heden ten dage voortbouwen op fundamenten die door anderen zijn neergezet en vanuit dat perspectief waarderen wij deze anderen.

Verbinding is voor ons de pijler die maakt dat wij kunnen groeien en leren. Dagelijks zorgen wij zo optimaal mogelijk voor uw kind(eren) met als uitgangspunt samen met en van elkaar te leren. U, als ouder, zien wij als volwaardige partner.

Dit plaatsen wij in een positieve context, samen aan de slag om te leren en te ontwikkelen in dialoog met kinderen, ouders, collega’s en onze maatschappij.

Zo creëren wij op De vlieger een sfeer van vertrouwen en rust waar een goede ontwikkeling wordt gerealiseerd en waar plezier en verdriet met elkaar gedeeld wordt.

 

Onze visie op onderwijs

Op De vlieger staat het leren centraal: de begeleiding van de vierjarige op weg naar de ontwikkeling van een aankomende puber van omstreeks twaalf jaar die de overstap gaat maken naar het voortgezet onderwijs, de twaalfjarige die ‘uitvliegt’.

Op onze school ligt een groot accent op de basisvaardigheden lezen, schrijven, taal en rekenen. Ook hechten wij grote waarde aan de wereldoriënterende vakken (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, verkeer en techniek) en aan de creatieve en muzische ontwikkeling (handvaardigheid, tekenen, muziek, lichamelijke opvoeding).

Daarnaast is ruime aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling; wij richten ons vooral op leren samenwerken, leren delen, je mag er zijn, je mag gezien worden en respect hebben voor elkaar en elkaars eigendom.

Wij bieden op De vlieger gedegen onderwijs aan elke leerling in een gestructureerde omgeving zodat de leerling elke kwaliteit zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Vandaar ook onze slogan:

Elk kind heeft goud in zich

Waar

Maria Gewandenstraat 24
Hoensbroek
Ontwikkeling

Basis School De Windwijzer

R.K. basisschool De Windwijzer ligt in de Heerlense wijk Heerlerbaan. De school en dus alle groepen zijn gehuisvest op locatie Egstraat 20. Vanuit onze katholieke traditie vinden wij het uitdragen en aanleren van normen en waarden zeer belangrijk. Respect voor elkaar staat hierbij centraal. Wij staan open voor iedereen ongeacht ras, geloof en afkomst. Wel vragen wij van iedereen respect voor onze katholieke uitgangspunten. Het aanleren van basisvaardigheden (lezen, taal, rekenen en schrijven) vinden wij onze primaire taak. Deze vaardigheden zien wij als een noodzakelijke voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van onze kinderen, ter voorbereiding op het vervolgonderwijs en uiteindelijk op een volwaardige plaats in de maatschappij. De Windwijzer werkt in jaargroepen. In de onderbouw komen we door meer ontwikkelingsgericht onderwijs tegenmoet aan het individuele kind. In de hogere leerjaren bereiken we dit door gebruik te maken van moderne methodes en software, die mogelijkheden bieden tot differentiatie in werk-leertempo en in interesse. Gedegen onderwijs is voor ons het uitgangspunt. Dit willen we vooral bereiken door aandacht te hebben voor een effectieve instructie gekoppeld aan een goed klassenmanagement. Hierdoor is het mogelijk extra zorg en aandacht te schenken aan leerlingen die daar behoefte aan hebben. Indien nodig werken we met individuele en afbuigende leerlijnen voor kinderen die het groepsonderwijs niet kunnen volgen.

Vanuit de kernwaarde "kind centraal" is de opdracht van INNOVO aan de scholen om te zorgen voor kwalitatief goed onderwijs met meetbare resultaten, resulterend in een minimaal voldoende inspectie rapport en minimaal voldoende scores op de bestuurlijk afgesproken prestatie indicatoren. Scholen doen dit in een educatief partnerschap met hun primaire partners, de ouders, en hun secundaire partners (gemeente, collega scholen, onderwijsbegeleidingsdiensten, bibliotheken, kinderopvang, enz.)

"De Windwijzer" wil een gedegen, katholieke, lerende wijkschool zijn. Een school die aansluit bij de behoeftes in de wijk Heerlerbaan, waar leerlingen, ouders en leerkrachten op een respectvolle wijze met elkaar omgaan.

Wij beseffen dat we als school werken in het verlengde van de ouderlijke pedagogische taak. Door onze regels duidelijk aan ouders kenbaar te maken in een open communicatie, weten zij voor welke school zij kiezen. Wederzijds vertrouwen vinden wij hierbij heel belangrijk, opdat we (de ouders en school) op 1 lijn zitten wat betreft onze pedagogische opdracht.

Naast de peuterspeelzaal 't Baanbengelke is ook de B.S.O (buitenschoolse opvang)  in het gebouw van de Windwijzer aan de Egstraat gehuisvest.

Waar

Egstraat 20
Heerlen
Opleidingen

Basis School St.Martinus

Onze school, in de wijk Welten, bestaat al ruim 100 jaar. We zijn in de eerste plaats een school waar we het belangrijk vinden dat kinderen en hun ouders er met plezier komen. Waar iedereen zich gezien en gehoord voelt. Bijvoorbeeld door 's ochtends te beginnen met 10 minuten inlooptijd, waarin kinderen de tijd en ruimte hebben om rustig binnen te komen. Wanneer je je veilig en prettig voelt kom je beter tot (samen)werken en leren.

We laten ons in het onderwijs leiden door de missie "Vol vertrouwen samen bouwen aan talent". Als team zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderwijs dat we geven. De basis in de organisatie gaat uit van jaargroepen, die we vanuit methodes en leerlijnen instructies en oefenstof aanbieden. Tegelijk stemmen we, waar nodig, het aanbod af op behoeften van kinderen. We werken steeds meer groepsdoorbroken, binnen zogenaamde units (3). Aan elke unit is een onderwijsondersteuner verbonden die, onder leiding van de leerkracht, meewerkt door te begeleiden, instructies te geven en voor- en nawerk te verzorgen.

In ons logo zijn de kernwaarden van de school goed terug te zien: Gedeelde verantwoordelijkheid, talent aandacht geven, duidelijkheid, vertrouwen en afstemming. Die waarden bepalen een groot deel van ons handelen. Wij denken en geloven dat u die zult herkennen als u kennismaakt met de Sint Martinus. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op met de school om een afspraak te maken. Wij laten u graag zien hoe we werken.

Waar

De Doom 11
Heerlen
Opleidingen

Basis School Tovercirkel

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Ze zijn altijd op zoek naar antwoorden op hun vragen. Als ze het antwoord hebben gevonden, hebben ze de volgende vraag al klaar! Net als bij een cirkel is er geen einde in dit wonderlijke leerproces. Er zijn telkens nieuwe dingen om te leren.

Leren is daardoor eigenlijk een beetje als toveren. Door alles wat je weet en ervaart met elkaar in verband te brengen, kun je tot verrassende ontdekkingen en oplossingen komen. OBS de Tovercirkel is een plaats waar we allemaal samen, kinderen, leerkrachten en ouders iedere dag weer proberen te toveren.

Onze school die bestaat uit twee locaties (Heerlerbaan en Douve Weien) met een gezamenlijk leerlingenaantal van ongeveer 360 leerlingen. Onze school is aangesloten bij onderwijsstichting Movare: www.movare.nl

We zijn een openbare basisschool. Iedereen is welkom. Wederzijds respect en natuurlijk normen en waarden zijn uitgangspunten bij de omgang met elkaar. Ouders, personeel en leerlingen zijn actief betrokken bij het onderwijs.

Waar

Benzenraderweg 270
Heerlen
Scholen

Basis School Windekind

Basisschool Windekind bestaat sinds 1980. In de ruim drie decennia van haar bestaan hebben honderden kinderen uit Douve Weien en aangrenzende wijken met plezier en goede resultaten hun basisschoolperiode bij ons doorlopen.

We bieden gedegen en vernieuwend onderwijs: opbrengstgericht, met behulp van moderne media op basis van actuele didactische en pedagogische inzichten.

We vinden veiligheid en geborgenheid belangrijk; het zijn voorwaarden om je te kunnen ontplooien. We bevorderen zelfstandigheid en bieden ruimte aan de kinderen zelf binnen kaders keuzes te maken.

We besteden veel tijd aan onze ontwikkeling zowel op teamniveau, als individueel. De school is geen eiland maar een centrum van activiteiten. We werken samen met diverse organisaties op het gebied van opvang, sport en cultuur en hebben daardoor een verbreed aanbod, zowel tijdens als na schooltijd.

Waar

Van Weerden Poelmanstraat 192
Heerlen
Zorg

Hospice de Mantelhof

Hospice de Mantelhof is een huis waar ernstig zieke mensen de laatste tijd van hun leven doorbrengen. Zij zijn daar verzekerd van een goede verzorging, medische bewaking en een liefdevolle opvang. Ze kunnen bijkomen van een periode waarin de strijd tegen de ziekte veel van hun krachten vergde. Met ieders wensen en gewoonten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Ook voor familie en vrienden staan de deuren wijd open.

Waar

Pijnsweg 38
Heerlen

Aanmelden

Gerrie Nispel - mail@demantelhof.nl - 045-576 07 60
Gezondheid

Sportvoedingscoach Andre Mostard

Wil je graag persoonlijk resultaat behalen? Ben je wel klaar met dat zoveelste dieet en wil je eens eten waar je zin in hebt zonder je aan allerlei regeltjes te willen houden? Eet je vaak het zelfde of worstel je al een tijd met je gezondheid? Lukt het niet om de kilo’s kwijt te raken of juist aan te komen? Of wil je graag je sportprestaties verbeteren.

DIEETVOORKEUREN EN ALLERGIEËN

Dan heb ik de perfecte oplossing voor jou. Wacht die heb ik ook wanneer je diabetes bent, last hebt van reuma, liever vegetarisch/veganistisch eet, op je budget moet passen of zwanger bent. Volg je liever een keto of paleo dieet of halal? Ook dan ben je aan het juiste adres en kan ik je ook goed ondersteunen. Last van voedsel allergieën? Gluten, lactose intolerantie, soja, pitten en zaden, histamine zijn zo maar een aantal die op het lijstje staan en waar rekening mee gehouden wordt.

Doelgericht aan de slag onder eigen regie of onder begeleiding van en voedingscoach het is de keuze die jij maakt.

Aanmelden

Andre Mostard - info@sportvoedingscoach.eu - +31(0)6-52 51 93 36
Basisscholen

Basisschool Tarcisius Heerlen

Basisschool Tarcisius

Al sinds jaar en dag is basisschool Tarcisius een begrip in de wijken Aarveld en Bekkerveld.

Doordat we ernaar streven om gedegen en vernieuwend onderwijs te geven is onze school inmiddels uitgegroeid tot een wijkoverstijgende school waar we kinderen vanuit heel Heerlen en omstreken mogen begroeten.

We streven ernaar om al onze kinderen een veilig gevoel te geven. Ook willen we een omgeving creëren waarin ieder kind de mogelijkheid heeft om zich naar eigen kunnen te ontplooien.

Verder zijn we altijd bezig met onze eigen ontwikkeling op allerlei gebied. Zo verliezen we nieuwe onderwijskundige technieken niet uit het oog en zijn we ook steeds bezig met ontwikkelingen op maatschappelijk en technisch gebied.

Waar

Aarweg 26
Heerlen
Verenigingen

IVN Heerlen

IVN Vereniging voor natuur en milieu-educatie.

De vrijwilligersorganisatie bestaat uit 174 lokale afdelingen met ruim 17.000 leden. De afdelingen werken per provincie samen in een district. Afgevaardigden uit de districten vormen de Landelijke Raad, van waaruit het bestuur wordt benoemd. IVN ontstond op 21 mei 1960 als Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (Vereniging van Natuurwachten en Natuurgidsen). Meer info, klik hier.

De 36 Limburgse IVN-afdelingen richten zich op de verhoging van de kwaliteit en de kwantiteit van de natuur in de directe woon- en werkomgeving. Meer info, klik hier. IVN Heerlen telt ongeveer 280 leden, waarvan er ongeveer 45 actief deelnemen aan de diverse werkgroepen of deel uitmaken van het bestuur.

Waar

Gallusstraat 1
Heerlen
Huisartsen

Gezondheidscentrum Heerlen-Zuid

Gezondheidscentrum Heerlen Zuid huisvest niet alleen de huisartsen, maar ook een ostheopathie praktijk, een ergotherapie praktijk, een diëtistenpraktijk, een verloskundigen praktijk en een psychologenpraktijk.

Daarnaast is hier Apotheek Heerlen Zuid gevestigd, dus al uw zorg onder één dak.

Zorginstellingen

Sevagram Zorg

U bent bij Sevagram, organisatie voor ouderenzorg. Wij bieden ‘zorg met bezieling’ in de regio’s Heerlen, Maastricht en Heuvelland, waarbij echte aandacht voor onze cliënten centraal staat. Hun leven willen wij zo aangenaam mogelijk maken.

U merkt direct dat onze 2.750 medewerkers en 1.200 vrijwilligers zich dagelijks met passie en betrokkenheid inzetten. In elk van onze 22 zorgcentra, ons geriatrisch revalidatiecentrum, onze thuiszorg én onze beide hospices dragen zij allen bij aan ieders welzijn.

Mensgericht denken, kijken, luisteren en doen is ons uitgangspunt. Hiervoor hebben wij de Planetree-zorgvisie omarmd. Planetree is een zorgvisie, die erop is gericht dat cliënten zorg als goede zorg ervaren en medewerkers met plezier uitstekende zorg verlenen.

Wij betrekken ook de naasten van onze cliënten graag als partners bij onze zorgverlening. Hun waardering (zie Zorgkaart Nederland) toont aan dat wij onze beloftes echt waarmaken. Ook werken wij er met z’n allen aan dat de zorg van vandaag morgen alweer beter is. Zo zijn al onze locaties in Heerlen en in het Heuvelland en ondersteunende diensten inmiddels Planetree-gecertificeerd: een internationale erkenning voor onze mensgerichte zorg.

Wij blijven investeren in de kwaliteit van onze professionals, vrijwilligers en onze organisatie, zodat elke cliënt bij ons in goede handen is. Ook de inzet van innovatieve technologie tilt onze zorg naar een hoger niveau. Want als slimme apparatuur een oogje in het zeil houdt en onze cliënten ondersteunt, ontstaan voor hen meer mogelijkheden om veilig en onbezorgd zo veel mogelijk regie over hun eigen leven te behouden. Het stelt onze professionals bovendien in staat zich met volle aandacht te richten op de zorg van mens tot mens.

Dat is waarmee Sevagram voor u het verschil maakt.

Waar

Henri Dunantstraat 3
Heerlen
Buurtinitiatief

Wijkraad de Groene Wijk

Met plezier leven, leren en werken in Douve Weien/Caumerveld

 

“De stichting heeft ten doel het bevorderen van de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid in de wijk en voorts al wat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords"

Het bovenstaande citaat is het eerste artikel uit de oprichtingsakte van stichting Wijkraad Douve-Weien/Caumerveld en geeft daarmee meteen aan wat de wijkraad voor bewoners van de Groene Wijk kan betekenen: er toe bijdragen dat iedereen, van jong tot oud, met veel plezier in onze wijk kan leven, leren en werken.

Waar

Oude Molenweg 30
Heerlen
Scouting

Scouting Bekkerveld

Wat is Scouting Bekkerveld?

Scouting Bekkerveld staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Scoutinggebouw met een grote zaal en 5 aangrenzende lokalen. Ruime keuken voorzien van koelkast en vriezer en 6 pits gasfornuis met oven, losse magnetron.

Ruim buitenterrein met ruimte voor diverse tenten en/of te gebruiken als speelvelden. Grote kampvuurcirkel. naast inpandige toiletten ook een bijgebouw voorzien van douches en toiletten.

Waar

Benzenraderweg 190
Heerlen
Ontmoetingsplaats

Gemeenschapshuis Welten

Het gemeenschapshuis Welten Benzerade leent zich voor diverse doeleinden.

Het is de ideale locatie voor:

• Bijeenkomsten voor verenigingen

• Feesten & Partijen

• Vergaderingen

•  Koffietafels

• Sport & Spel

• Cultuur & Exposities

• Vrijetijds- en verenigingsactiviteit

Waar

Weltertuijnstraat 44
Heerlen
Gemeente

Gemeente Heerlen

Benieuwd naar info over gemeente Heerlen? Bezoek dan de website.

Waar

Burgemeester van Grunsvenplein 145
Heerlen
Ontmoetingsplaats

City Flat 'Oos Heukske'

Dit is een bewonersvereniging van de City Flat in de binnenstad van Heerlen. Niet alleen bewoners zijn welkom, ook bewoners eromheen!

Waar

Mariabad 60
Heerlen
Wonen

Woningcorporatie Weller

Woonplezier

We beheren zo’n 9.800 woningen, winkels en garages in Heerlen, Brunssum en Schinveld. Meer dan 20.000 mensen, groot en klein, vinden hun thuis in een woning van Weller. Allemaal hebben ze een eigen smaak, leefstijl en specifieke woonwensen. Die persoonlijke wensen staan bij Weller centraal.

Waar

Spoorplein 43
Heerlen
Beweging

Heel Heerlen Beweegt

Heel Heerlen Beweegt

Aanmelden

Vivian Boesten - vboesten@alcander.nl
Hulpverlening

JENS

JENS biedt preventieve en ambulante jeugdhulp in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.

JENS wil dat kinderen en jongeren sterk opgroeien en meedoen in hun eigen omgeving. Daarvoor organiseert JENS allerlei activiteiten in de buurt. Zoals leuke bezigheden na school óf leerzame activiteiten, maar ook ontmoetingsgroepen voor ouders. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk.Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld omdat kinderen en jongeren moeite hebben met denken of er sprake is van verdriet, boosheid of angst. Of bij gebruik van drugs of alcohol of teveel gamen. Dan biedt JENS begeleiding en behandeling. Dit doen we zoveel mogelijk in de eigen omgeving én samen met jou, je ouders, school en je buurt.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen

Aanmelden

Mariska van der Hoek - mvanderhoek@jenshelpt.nl
Financieel

SchuldHulpMaatje Parkstad

Hulp bij het op orde krijgen van uw administratie.

Gratis en deskundig advies

Waar

Tacitusstraat 130
Heerlen

Aanmelden

Mariska van der Hoek - mvanderhoek@welzijnsgroep.nl
Zorg

Heerlen STAND-BY

Heerlen STAND-BY! is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Wij dragen bij aan duurzame, preventieve en betaalbare welzijnsdiensten en zorg in de gemeente Heerlen en een betere gezondheid van de Heerlense bevolking. Dat doen we met elkaar, onze partners, de inwoners van Heerlen en de gemeente Heerlen.

Waar

Kruisstraat 103
Heerlen
Buurthuizen

Buurtpunt A Gene Bek

Buurtpunt A Gene Bek is de plek waar je kunt deelnemen aan leuke activiteiten, terecht kunt voor een praatje, met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Maar ook terecht kunt met vragen en ideeën over jouw buurt. Ben je benieuwd kom dan een kopje koffie drinken tijdens onze inloopactiviteit of neem contact met ons op.

 Het Buurtpunt is onderdeel van Heerlen STAND-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties die ondersteuning bieden aan alle inwoners van Heerlen

Aanmelden

0458516530
Zoom