Prikbord van Heerlen-Zuid

Ontdek de 17 oproepen van je buren

Gevraagd
Helpen

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Oranjehof is doorlopend opzoek naar enthousiaste vrijwilligers:

 • Bezoekvrijwilliger (maatje, persoonlijke aandacht)
 • Ondersteuning bij welzijnsactiviteiten
 • Ondersteuning bij de klassieke luisterkring
 • Samen wandelen met cliënten
 • Eventuele ondersteuning bij manicure
Gevraagd
Helpen

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

St. Anna is doorlopend opzoek naar enthousiaste vrijwilligers:

 • Bezoekvrijwilliger: maatje, persoonlijke aandacht.
 • Ondersteuning huiskameractiviteiten.

https://www.sevagram.nl/allemaal-sevagram/sevagram-aan-het-woord/vrijwilliger

Gevraagd
Helpen

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

St. Anna is doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Een bezoekvrijwilliger: voor persoonlijke aandacht aan de client of eventueel tijdelijke ondersteuning manicure.

Gevraagd
Helpen

Vrijwilligers gezocht

Bij zorgcentrum Tobias zijn we uitsluitend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Dit betreft vrijwilligers die het personeel kunnen ondersteunen bij welzijnsactiviteiten, of een vrijwilliger die gaat wandelen met de cliënten of een maatje voor persoonlijke aandacht voor de cliënten.

Gevraagd
Helpen

Enthousiaste vrijwilligers

Molenpark zoekt vrijwilligers!

Voor onze locatie Molenpark zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende activiteiten:

 • Persoonlijke maatjes voor samen onder andere een kopje koffie te drinken, spelletje te doen, te gaan wandelen, gezellig samen boodschappen doen of gewoon een luisterend oor te bieden.
 • Ondersteuning bij de welzijnsactiviteiten die op locatie georganiseerd worden.
 • Ondersteuning bij de huiskameractiviteiten die op locatie georganiseerd worden.
 • Ondersteuning bij de eetmomenten op de afdeling.
 • Ondersteuning bij mensen die graag een kerkdienst willen bijwonen. Denk hierbij ook aan halen en brengen.
 • Een maatje om af en toe samen een wandeling mee te maken.

Gevraagd
Helpen

Enthousiaste vrijwilligers

Piushof zoekt vrijwilligers!

Voor onze locatie Piushof zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende activiteiten:

 • Persoonlijke maatjes voor samen onder andere een kopje koffie te drinken, spelletje te doen, te gaan wandelen, gezellig samen boodschappen doen of gewoon een luisterend oor te bieden.
 • Ondersteuning voor bij de welzijnsactiviteiten die op locatie georganiseerd worden.
 • Een maatje om af en toe een wandeling mee te maken.

Gevraagd
Helpen

Gezocht: keuken prins(es)

Wij zijn op zoek naar een keukenprins(es) die iedere maandagavond vrijwillig wil koken tijdens de eetactiviteit in Buurtpunt Peter Schunck. Er zijn anderen aanwezig die u helpen bij de boodschappen, de voorbereiding en het uitserveren. Dit gezellige team van vrijwilligers start wekelijks om 16.15uur en is om 19uur klaar.

Meer weten? Neem contact op met Anita Oostrum.

Aangeboden
Ontmoeten

Gezellige middag - herinneringen ophalen

Hebt u zin in een gezellige middag met jongeren van Zuyd Hogeschool en leerlingen van de Vrije School Parkstad? Zij willen graag met u kennis maken en samen met u herinneringen ophalen uit de wijk. Deze gratis activiteit vindt plaats op 24 mei en op 31 mei om 14 uur bij A gene Bek. U kunt zich hiervoor aanmelden bij A gene Bek.

Gevraagd
Helpen

Vrijwilligers gevraagd

Op zondag 11 juni organiseert de buurtvereniging Caumerveld-de Erk een buitenspeeldag in de wijk Caumerveld-de Erk voor kinderen tussen 0 en 12 jaar! Deze dag staat helemaal in het teken van spelen, knutselen, springen en klauteren. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud! We willen kinderen/kleinkinderen laten genieten van een onvergetelijke dag vol plezier en vertier.

Om alles goed en veilig te laten verlopen zoeken wij vrijwilligers die op 11 juni willen meehelpen.

Wij zoeken hulp bij de opbouw en afbraak van de verschillende onderdelen. Daarnaast os er ook hulp nodig bij de verschillende activiteiten en spellen.

Gevraagd
Helpen

Vrijwilligers buitenspeeldag gezocht

Op zondag 11 juni organiseren wij een buitenspeeldag in de wijk Caumerveld-de Erk voor kinderen tussen 0 en 12 jaar! Deze dag staat helemaal in het teken van spelen, knutselen, springen en klauteren. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud! We willen kinderen/kleinkinderen laten genieten van een onvergetelijke dag vol plezier en vertier.

Om alles goed en veilig te laten verlopen zoeken wij vrijwilligers die op 11 juni willen meehelpen.

Wij zoeken hulp bij de opbouw en afbraak van de verschillende onderdelen. Daarnaast os er ook hulp nodig bij de verschillende activiteiten en spellen.

Gevraagd
Meedoen

Buurtpuntbus Chauffeur Welten

Buurtpuntbus Chauffeur Welten gezocht!

Op Woensdagen van 14:00 tot 17:00uur

U kunt zelf aangeven op welke data u inzetbaar bent.

Chauffeurs ontvangen een kleine vergoeding per rit.

Interesse of meer weten? Neem contact op!

Aangeboden
Ontmoeten

Muzikaal theater ' in die sjtroat'

Verhalen van een straat die overal zou kunnen liggen in onze regio.

… in die sjtroat’ is totaaltheater over vergankelijkheid en de waarde van leven, gezien in kleine dingen. Een moderne geschiedschrijving als ode aan verdraagzaamheid. 

Het beste van Het StreekTheater, de Koninklijke Harmonie Heerlen en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor Sint Pancratius komt samen in een voorstelling over een straat in Parkstad Limburg. Een straat zoals er duizenden zijn en die overal kan liggen: met een buurtwinkel en met bewoners die er weliswaar wonen maar niet elkaars leven delen. In vijf bedrijven zien we hoe de tijd van 1967 tot 2023 door ‘die sjtroat’ trekt. 

Geïnspireerd door het beroemde stuk Our Town van Thornton Wilder uit 1938 heeft een schrijverscollectief uit de regio de verhalen van onze straten opgehaald. Verhalen van opgroeien en ouder worden, liefde en loslaten. Van geboren worden en sterven. Al deze bijzondere en voor velen herkenbare verhalen met een lach en een traan zien we terug in een unieke muziektheatervoorstelling boordevol muziek, zang en tekst. Een Gesammtkunstwerk van drie grootheden uit het Heerlense culturele veld. 

Ergens in Parkstad, een straat/gemeenschap 

Centraal in het stuk staan twee jonge gezinnen die allebei begin jaren 70 gezinsuitbreiding krijgen. Het ene gezin met een zoon, Sjors, het andere met een dochter, Emily. De twee groeien op in de jaren 70 en 80; de tijd van de ontzuiling, het einde van de mijnindustrie en grote werkeloosheid. De een wordt later lid van een toneelvereniging, de ander van de harmonie. Zij vinden elkaar tijdens een voorspeelavond en trouwen in een periode van vrijheid en blijheid in de jaren 90. Daarop volgen de eeuwwisseling en belangrijke ontwikkelingen in de eerste decennia van de 21ste eeuw.  

In vijf scenes die zich telkens in één tijdvak (1971 – 1985 – 1992 – 2001 – 2023) afspelen, zien we hoe Sjors en Emily veranderen, maar ook hoe de straat om hen heen verandert. In die sjtroat ontstaan liefdes, worden kinderen geboren, verhuizen mensen en sterven ouderen.  

Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door. Zoals in elke straat… 

Kaarten zijn verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theaters.

Gevraagd
Meedoen

IVN zoekt juridische ondersteuning

De werkgroep Ruimtelijke ordening van IVN Beekdaelen-Nuth volgt het ruimtelijk beleid van de gemeentelijke en de provinciale overheid. Daar waar de natuur in het gedrang komt en er mogelijkheden zijn om het beleid bij te sturen, doen we dat. Bij overtredingen van de Natuurbeschermingswet vragen we de overheid in te grijpen. De werkgroep is dringend op zoek naar juridische ondersteuning.

We zoeken iemand die:

-graag tijd en kwaliteiten in wil zetten voor natuurbewustwording en natuurbescherming.                                               -affiniteit heeft met vrijwilligerswerk en het werkveld van IVN.                                                                                       -een teamspeler en enthousiasmerend is en een echte verbinder kan zijn.                                                                                       -over goede communicatieve vaardigheden beschikt.                                                                                                                  -over juridische ervaring beschikt. Kennis van de Natuurbeschermingswet is meegenomen maar niet per se noodzakelijk.

Gevraagd
Helpen

Vrijwilligers gezocht Heerlen Online

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen weet wat er in de buurt te doen is? Waar je elkaar kunt ontmoeten? Dat iedereen weet met welke activiteiten men kan meedoen? Help dan mee als vrijwilliger aan Heerlen Online.

Wat is Heerlen Online? 

Heerlen Online is een online platform waar iedereen op één plek hun buurt kan ontdekken, elkaar ontmoeten, kan meedoen aan activiteiten en elkaar kan helpen. Het platform is te vinden op www.heerlenonline.nl

 Wat houdt het in?

Je gaat aan de slag met het up-to-date houden van het platform, buurtbewoners/organisatie wegwijs maken op het platform, meedenken over ontwikkelingen omtrent gebruik van het platform en opzetten van nieuwsbrieven.

Het is dus zeer dynamisch en iedere keer weer anders. Het ene moment ben je buurtbewoners wegwijs aan het maken op het platform en het andere moment ben je met de andere vrijwilligers een nieuwsbrief voor Heerlen Online aan het opstellen.

Er zijn geen vaste werktijden deze kun je zelf inplannen en afstemmen met de andere vrijwilligers. Daarnaast is het mogelijk om af te stemmen welke taken je wilt oppakken binnen Heerlen Online.

 Je kunt een vrijwilligerscontract krijgen, wat onder andere inhoudt dat je reiskostenvergoeding krijgt en een jaarlijkse attentie.

 

Lijkt het jou leuk of heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan met Heerlen Online, neem dan contact op met de contactpersoon.

Gevraagd
Meedoen

Leergeld zoekt vrijwilligers

We hebben momenteel diverse leuke vacatures openstaan!

Word jij of ken jij mijn nieuwe collega?

Wil je weten welke vacature het best bij je past?

We nodigen je graag uit om een kijkje op onze website te nemen.

Gevraagd
Helpen

Duizendpoot 'groene' vrijwilliger

Vacature voor tuinvrijwilliger

Voor de tuinafdeling (kweekkas en tuin)van Mondriaan zijn wij op zoek naar een vrijwilliger met enige kennis van de tuin in het algemeen of dit graag willen leren. Werkzaamheden zijn naast tuinonderhoud en potplant verzorging ook vijveronderhoud en technische werkzaamheden.

Wat vragen wij:

-       Enige ervaring met tuinwerkzaamheden of dit willen opdoen.

-       Twee rechterhanden oftewel handige mensen.

-       Inzet van minimaal 2 dagdelen/week.

-       Discretie i.h.k.v. de therapiesetting

-       Een open en bescheiden houding.

-       Inlevingsvermogen.

-       Goed kunnen omgaan met afstand en nabijheid

-       Respect naar anderen (cliënten en begeleiders).

-       Een VOG (verklaring omtrent gedrag: op onze kosten natuurlijk).

Wat bieden wij:

-       Reiskostenvergoeding.

-       Een mooie werkplek.

-       Een leuk vrijwilligersteam.

-       Kerstpakket

-       1 x per jaar een vrijwilligersdag

 Wij hanteren een proeftijd!

De RVE therapieën van Mondriaan Heerlen heeft een prachtige tuin en kas locatie op de JFK Kennedylaan 301 te Heerlen. Binnen de tuin en kas wordt er in groepsverband met psychiatrische patiënten/cliënten gewerkt aan persoonlijke leerdoelen in een therapeutisch leerklimaat. Het oefenen van grenzen, assertiviteit, werkritme, inspanning-ontspanning, initiatief name etc zijn hier een voorbeeld van.

De wijze waarop we dit vormgeven is door middel van tuinwerkzaamheden op een oppervlak van zo’n 2500 m2 wat deels siertuin is en deels verwarmde kweekkas. In deze tuin ontvangen en begeleiden wij cliënten met diverse klachten zoals mensen met klinische klachten, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving gerelateerd etc. Begeleiding van de groepen gebeurt door een vakkracht en een therapeut. Er zijn max. 12 personen /groep. Ondersteuning wordt geboden door verschillende vrijwilligers. De werkzaamheden in deze tuin richten zich op tuin onderhoudt en potplanten teelt (kamerplanten en tuinplanten). Er wordt veel materiaal gestekt en opgetrokken en daarnaast is er een verkoopfunctie.

Gevraagd
Helpen

Buddyzorg Limburg zoekt jou!

Word buddy bij Buddyzorg Limburg!

Wil je iets doen met je talent en heb je een paar uurtjes per week tijd voor iemand anders? Word dan buddy in Heerlen en omgeving! Je enthousiaste collega’s ontmoeten je graag!

Je biedt als buddy sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl.

We duiden onze cliënten aan met de term ‘maatjes’. Je begeleidt jouw maatje gedurende een bepaalde periode een paar uurtjes per week. De begeleiding is gericht op de verwerking van én omgaan met het ziek zijn en/of ernstig overgewicht. Het vinden van de eigen kracht en mogelijkheden van je maatje staan hierbij voorop.

Je ontvangt scholing en wordt begeleid door een werkbegeleider. Je maakt deel uit van een enthousiast groepje buddy’s.

De organisatie vraagt een Verklaring Omtrent het Gedrag aan. Ze biedt diverse faciliteiten aan waaronder andere een reis- en onkosten vergoeding.

 

Eisen/kennis/vaardigheden

Je wilt graag iets betekenen voor een ander.

Je neemt actief deel aan de werkbegeleiding en scholingsbijeenkomsten.

Een gerichte opleiding is niet nodig, je bent wel bereid iets nieuws te leren en staat open voor de mening van anderen.  

Je bent minimaal 18 jaar en een paar uur per week beschikbaar.

Twijfel je nog? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of bezoek onze website: www.buddyzorglimburg.nl

Zoom