Organisaties in Heerlen-Zuid

Ontdek de 2 organisaties, verenigingen en initiatieven in jouw buurt

Welzijn

Buddyzorg Limburg zoekt jou!

Zoek jij ons ook? Buddyzorg Limburg is op zoek naar jou! 

Buddyzorg Limburg zoekt ook in de gemeente Heerlen buddy’s en maatjes. Woon je thuis en ben je ernstig of chronisch lichamelijk ziek? Ken je zieke kinderen, jeugdigen of volwassenen in jouw omgeving die wel wat steun kunnen gebruiken? Denk dan eens aan Buddyzorg Limburg!  

Buddyzorg Limburg, onderdeel van SGL, is een provinciale vrijwilligersorganisatie die vrijwilligers, de zogenoemde buddy’s, opleiden en vervolgens inzetten bij jou thuis. Wanneer een buddy bij jou start, dan word jij het maatje van de buddy. We vinden het belangrijk dat er een goede klik is. Deze buddyinzet kost je helemaal niets want de buddy komt gratis bij je thuis.  

Een buddy biedt sociale emotionele ondersteuning bij het ziek zijn en kan wanneer jij dat wenst samen met jou aan de slag bij het (her)ontdekken van je eigen krachten. Samen praten over wat je meemaakt, een oude hobby weer oppakken, in beweging blijven, samen op zoek naar nieuwe contacten in de buurt, plezier in het leven terugvinden en grenzen verleggen zijn slechts voorbeelden van dingen die je met een buddy kunt gaan doen. 

Op onze website www.buddyzorglimburg.nl is meer informatie te vinden. Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website. De regioconsulent van Buddyzorg Limburg zal dan contact met jou opnemen en al je vragen beantwoorden.  

Buddyzorg Limburg koppelt graag zoveel mogelijk buddy’s aan maatjes.  

Denk jij nu, buddy zijn in mijn eigen buurt, dat lijkt mij ook wel wat? Dan ben je als vrijwilliger meer dan welkom en hopen we dat jij je aanmeldt via onze website. De regioconsulent neemt daarna contact met je op. Naast dankbaar en uitdagend vrijwilligerswerk, ontvang je als buddy scholing, werkbegeleiding en een reis- en onkosten vergoeding. Op onze kosten wordt er een VOG aangevraagd.  

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website. Collega buddy’s ontmoeten jou graag én jij kunt het verschil maken. De maatjes wachten op jou! 

Buddyzorg Limburg is te vinden via website www.buddyzorglimburg.nl en te bereiken via telefoonnummer 045-8000 800. 

 

Waar

Havikstraat 18 18
Sittard

Aanmelden

Marie- Louise Weerts - vraag@buddyzorglimburg.nl - 045-80 00 800
Zorg

Hospice de Mantelhof

Hospice de Mantelhof is een huis waar ernstig zieke mensen de laatste tijd van hun leven doorbrengen. Zij zijn daar verzekerd van een goede verzorging, medische bewaking en een liefdevolle opvang. Ze kunnen bijkomen van een periode waarin de strijd tegen de ziekte veel van hun krachten vergde. Met ieders wensen en gewoonten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Ook voor familie en vrienden staan de deuren wijd open.

Waar

Pijnsweg 38
Heerlen

Aanmelden

Gerrie Nispel - mail@demantelhof.nl - 045-576 07 60
Zoom