Huisartsen

medisch centrum

Medisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde, Fysiotherapie, Manuele Therapie, Geriatrie Fysiotherapie en Bekkenbodemfysiotherapie, Psychologie, Verloskunde, Ergotherapie

Waar

Ovidiusstraat 117 Heerlen

Aanmelden

huisarts palmen-scheepers medisch centrum - praktijk.mca@ezorg.nl - 455717366
Sport

Tennisvereniging Oranje Nassau

Bewegen is belangrijk. Neem een gratis proefles bij onze vereniging om kennis te maken met de tennissport.

Waar

Valkenburgerweg  Heerlen

Aanmelden

Nanda Boers - info@tvoranjenassau.nl
Zorg

Ergotherapie Spierts

Onze praktijk

ergotherapie spierts is opgestart in 2009. Inmiddels zijn we op 4 locaties werkzaam met 6 ergotherapeuten die allen hun eigen specialisaties hebben.

Disciplines

Ergotherapie is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die problemen in het dagelijks leven ervaren. Dit geldt zowel voor volwassenen en ouderen, maar ook voor kinderen. Wij vinden het belangrijk om ons vak in de volle breedte uit te oefenen en daarom kunt u altijd bij ons terecht. De ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen voor deze problemen in bijv de verzorging of het voeren van een huishouden en/of op uw werk of op het gebied van ontspanning. Door middel van ondersteuning, begeleiding, training en/of advisering pogen wij u zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren op de gebieden die zijn afgestemd op uw eigen wensen en doelen.

Waar

Burgemeester Waszinkstraat 2 Heerlen

Aanmelden

Peggy Spierts - info@ergotherapiespierts.nl - 06-15459944
Kinderopvang

WelterKuil Kinderopvang

www.welterkuil.nl

Waar

Weltertuijnstraat 42 Heerlen

Aanmelden

Kelley Beckers-Boes - k.beckers@welterkuil.nl - 457509110
Advies

Adviesraad MO Heerlen

Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning Heerlen.

De Adviesraad komt op voor alle burgers in Heerlen, maar heeft speciaal oog voor degene die zorg, steun en/of hulp nodig hebben.

Hoe doet de Adviesraad dat?

De Adviesraad volgt de inrichting en de uitvoering van de sociale wetten in Heerlen. Ze geeft commentaar op het beleid dat de gemeente uitstippelt. Is er aanleiding, dan geeft de Adviesraad advies, gevraagd of ongevraagd. De Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning (MO) is onafhankelijk. De adviesraad staat los van de politiek en neemt geen politiek standpunt in. De adviesraad heeft regelmatig contact met ambtenaren van de gemeente en medewerkers van instellingen zoals die van Stand By voor de Wmo en JenS voor de Jeugdhulpverlening. Daarnaast wordt er gesproken met diverse organisaties die in Heerlen actief zijn in het sociale domein zoals bijvoorbeeld buurtorganisaties, seniorenverenigingen en andere maatschappelijke organisaties. Ook regionaal komen adviesraden bij elkaar om gezamenlijke problemen te delen.

 Wie zitten in de Adviesraad?

De leden van de Adviesraad MO zijn betrokken inwoners van Heerlen. Er is een bestuur, clusters en werkgroepen. De clusters zijn er voor de WMO, de jeugdhulpverlening, Participatie en Burgerbetrokkenheid. Tevens hebben we het Meldpunt Sociaal Signaal waar burgers signalen over knelpunten en klachten kunnen melden. In totaal gaat het om ongeveer 25 onafhankelijke vrijwilligers. Werkgroepen zijn tijdelijk en buigen zich over thema’s zoals toegankelijkheid van voorzieningen, het ouderenbeleid of armoede vraagstukken. De coördinatietafel (bestuur en de clusters) zorgt ervoor dat zaken uit de clusters en werkgroepen op elkaar worden afgestemd. Samen zorgen we ervoor dat de stem van de burger wordt gehoord door adviezen af te geven en mee te praten.

Tenslotte, maar niet op de laatste plaats:

De Adviesraad wil namens de inwoners spreken. Daarom heeft ze grote belangstelling voor de ervaringen in Heerlen met de uitvoering van het sociale beleid. Hoe gaat het met de praktijk van zorg en steun in Heerlen? Wilt u meer weten kijk dan op onze website www.adviesraadmo.nl

Reageren?

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem dan contact met ons op. Telefoonnummer: 06-10 76 52 34 of email:info@adviesraadmo.nl

Aanmelden

Meldpunt Sociaal Signaal - info@adviesraadmo.nl - 610765234
Vervoersdiensten

Buurtpunt Bus

Ervaar jij een fysiek of mentale drempel om naar het Buurtpunt A Gene Bek te komen? Je bent nieuwsgierig naar activiteiten of wil graag (nieuwe) mensen ontmoeten? Dan kan je gratis gebruik maken van de Buurtpunt Bus A Gene Bek!

Aanmelden

Wendy Halbach - wendyhalbach@mgzl.nl - 31642148900
Bibliotheek

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan

Openbare bibliotheek

Waar

Vullingsweg 68 Heerlen
Vrijwilligerswerk

Sociaal Maatje Heerlen

Laten we maatjes worden!

Vrijwilligersproject Sociaal Maatje Heerlen zet zich in voor Heerlenaren met een klein sociaal vangnet. Bij ons staat eenzaamheidsbestrijding en het toewerken naar zelfredzaamheid centraal. Tijdens een telefonisch gesprek wordt bekeken waar een maatje jou mee kan helpen. Hierna zetten we jouw vraag uit onder onze maatjes.

Maatje worden of zoeken?

Meld je aan: www.sociaalmaatjeheerlen.nl

Als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kun je ook direct lid worden van onze WhatsApp-alertgroep. Daar plaatsen wij de meest recente hulpoproepen. Lid worden is geheel vrijblijvend! Je reageert alleen als je een oproepje ziet dat bij je past. Word direct lid, via deze link: https://chat.whatsapp.com/EJIzRyQ2fyfKnQAfhbLDHv.

Diensten

Gezelschap: samen koffie drinken, wandelen of een andere activiteit ondernemen, zoals een daguitje.

Contact op afstand: een luisterend oor; telefonisch, via WhatsApp of post.

Sociaal netwerk uitbreiden: samen met een maatje kijken naar activiteiten of groepen waarbij je aansluiting kunt vinden. In samenwerking met de buurtpunten van Heerlen.

Boodschappenhulp: samen boodschappen doen, boodschappen laten doen of hulp bij online boodschappen doen.

Samen koken: koken met een maatje of samen eten en koken met een groep geïnteresseerden.

Mee-eten: als je fysiek niet in staat bent om zelf te koken, kan een vrijwilliger voor je meekoken.

Samen de hond uitlaten of andere huisdieren verzorgen.

Hond uitlaten door maatje: als je dit door omstandigheden niet zelf kunt.

Ziekenhuisbegeleiding: begeleider Omnibuzz of ander ziekenvervoer.

Ziekenhuisvervoer: met eigen auto.

Waar

Kruisstraat 103 Heerlen

Aanmelden

Amber-Helena Reisig - areisig@alcander.nl - 455602525
Buurtteam

Wijkagent ABCD

Wijkagent Aarveld, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Eikenderveld

Aanmelden

Wijkagent Michiel - michiel.schuyer@politie.nl
Hulpverlening

Schuldhulpmaatje

Als je worstelt met je administratie en/of financiën, dan heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress, daardoor kan het geburen dat je niet meer helder kunt nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen met jou naar oplossingen te zoeken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Aanmelden is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmparkstad.nl (hulpvraag Heerlen) of bel 045-5602525. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken. Je kunt wekelijks op meerdere momenten, op verschillende locaties terecht. Mocht het nodig zijn, dan maken we een afspraak bij jou thuis.

Waar

Kruisstraat 103 Heerlen
Activiteitencentrum

Frisse Wind Heerlen

Heb jij een gaaf idee waardoor mensen in Heerlen elkaar ontmoeten? En wil je samen met buren of vrienden aan de slag om het leven in jouw wijk of de stad nog fijner te maken? Frisse Wind helpt je graag op weg!

Dankzij de City-Boost-donatieregeling van VSBfonds gaat Frisse Wind in de periode 2020 - 2022 Heerlenaren begeleiden en (financieel) ondersteunen in het opstarten van nieuwe projecten voor stad en buurt. 

Hoe helpt Frisse Wind?  Frisse Wind helpt je om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we door je advies te geven, je wegwijs te maken en in contact te brengen met interessante mensen en organisaties voor jouw project. Als je een aanvraag wilt indienen voor financiële ondersteuning van jouw project door Frisse Wind, helpen we je om die zo kansrijk mogelijk te maken. 

Voor wie?  Inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Of iets groots of kleins wilt organiseren. Onze scout-coaches kijken graag samen met jou of het idee in aanmerking komt voor begeleiding en een mogelijke financiële bijdrage. 

Heb je een idee of wil je meer weten?

  1. Ga voor meer info naar onze website: www.frissewindheerlen.nl    
  2. Vul het contactformulier in op de website en deel jouw idee met Frisse Wind
  3. Houd je telefoon en mailbox in de gaten, want een scout-coach van Frisse Wind neemt contact met je voor een kennismaking

Natuurlijk kun je ons ook bellen. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag overdag bereiken op nummer 06 – 48 44 12 35

Volg Frisse Wind via Social Media en blijf op de hoogte van alle initiatieven die de komende tijd in Heerlen gaan opbloeien!

Aanmelden

Frisse Wind - contact@frissewindheerlen.nl - 648441235
Wijkverenigingen

SBOH (St. Buurtontwikkeling Heerlen)

Stichting Buurtontwikkeling Heerlerbaan – afgekort SBOH is eind 2000 officieel van start gegaan. SBOH is een organisatie waarin vele buurtorganisaties zijn verenigd. Doel van SBOH is Heerlerbaan de fijne wijk, waar het plezierig wonen en werken is, te laten blijven welke het is, en de zwakke punten binnen de wijk te verbeteren.

Waar

Roggehof 51 Heerlen

Aanmelden

info@heelebaan.nl - 06-54227020 (na 18:00 uur)
Zoom